Nuelle Flipse photography

266px-Flag_of_the_United_Kingdom.png

​​​

Mijn naam is Nuelle Flipse, geboren in 1971 en ik heb mijn fotografie gespecialiseerd in Honden fotografie. 

In mijn vorige baan als coach en leidinggevende had ik altijd het gevoel dat er iets meer moest zijn. Alsof ik iets miste in mijn leven. Eigenlijk typeerde ik mezelf niet als een creatief persoon maar toen ik begon met fotografie bleek dat ik juist heel erg creatief was! Het was alsof er iets gebeurde op het moment dat ik de camera vast pakte. Het voelde als thuiskomen. En voelde ook meteen: dit is wat ik miste in mijn leven en dit is wat ik wil! 

Mijn hondje Zoë (Whippet) is mijn oefenmodel geworden vanaf dat ze 1 jaar oud was en door haar te gaan fotograferen is mijn fotografie naar een hoger niveau gegaan. Ze is mijn inspiratie en mijn muze! 

Voor mij is fotografie het moment van emotie zoals ik het zag vertalen naar een foto. Ik wil de kijker het moment laten meebeleven.

En ik voelde direct: dit is de creativiteit die ik zocht! Ik heb niet lang hierna mijn baan opgezegd en mijn eigen bedrijf begonnen als fotograaf van honden. Je had mij niet gelukkiger kunnen maken!!

Nu jaren later, komen baasjes met honden uit heel Nederland en daarbuiten naar mijn professionele foto studio om hun viervoeters en langneuzen door mij te laten fotograferen. Dat geldt ook voor actie shoots en mooie buiten shoots met natuurlijk licht. Ik ben daar bijzonder trots op! 

Mijn werk wordt herken je aan het speciale gebruik van het licht. Ik hou van het magische gevoel dat licht kan geven zoals je dat in oude schilderijen ook kunt zien. Ik zorg dat het licht doet wat ik wil en ik gebruik het om die speciale sfeer aan mijn foto's te geven die zo herkenbaar is en waarin alle hondenmodellen er altijd prachtig uitzien. 

Ik ben een "Allround" fotograaf, zoals dat heet. Dat betekend dat ik niet alleen gespecialiseerd ben in studio fotografie maar ook op locatie met natuurlijk licht en in actie fotografie. Dat betekend dat ik kwaliteit lever op alle vlakken! Daar streef ik naar en daarin blijf ik mezelf continu op uitdagen en ontwikkelen. 

 

Ik neem altijd ruim tijd voor een hond die op foto sessie komt zodat ik zo nauwkeurig mogelijk te hond leer kennen en de hond de tijd heeft aan mij te wennen. Elke hond heeft een eigen karakter en unieke eigenschappen. De menselijke trekjes die we herkennen in een hond. Alle kleine karakter eigenschappen die ons zo verbind met onze hond. Die wil ik vast leggen en uitdrukken in mijn foto's.  

Omdat ik zoveel ontzettend leuke reactie krijg op mijn foto's van honden liefhebbers, van baasjes en van andere geweldige hondenfotografen, ben ik begonnen zelf workshops over fotografie te geven. Mijn workshops gaan uitsluitend over hondenfotografie. Actie, op locatie of de nabewerking in Photoshop. Mijn workshops kenmerken zich door de coachende vorm. Ik help cursisten verder te komen en nog beter te worden met wat ze al kunnen. 

Ik daarnaast een speciale actie workshop ontwikkeld en opgericht genaamd DAFS. Dogs At Full Speed. Deze unieke workshop is helemaal gewijd aan honden en actie. 

Mijn passie is foto's maken van honden. Foto's die verder gaan dan alleen een foto. Ik maak een kunstwerk voor aan de muur: Ik hou van alle honden en rassen maar ik heb een speciale band met windhonden. Ze raken me diep en inspireren mijn fotografie. 

Ik heb verschillende internationale foto prijzen gewonnen en dat beschouw ik als extra kroon op mijn werk!

Ik hoop dat anderen mijn PhotoArt waarderen en veel plezier beleven aan een gekochte foto of foto sessie en er net zoveel van genieten als ik dat doe tijdens het maken ervan!

.jpg