top of page

Nuelle Flipse photography

266px-Flag_of_the_United_Kingdom.png

​​​

Mijn naam is Nuelle Flipse, geboren in 1971 en ik ben gespecialiseerd in Honden fotografie. 

Ik heb een fascinatie voor windhonden en dat komt uiteraard door mijn eigen kleine Whippet genaamd Zoë. Zij is mijn inspiratie en muze en met haar is mijn fotografie begonnen. Van beginnend fotograaf toen tot internationaal prijswinnend fotograaf nu! 

Voor mij is fotografie momenten van emotie en schoonheid vertalen naar een foto. Ik wil de kijker meenemen naar dat moment en laten mee genieten. 

Baasjes met honden uit heel Europa komen naar mijn professionele foto studio om hun viervoeters en langneuzen door mij te laten fotograferen. Dat geldt ook voor actie shoots en mooie buiten shoots met natuurlijk licht. Ik ben daar bijzonder trots op! 

Mijn werk herken je aan het speciale gebruik van licht. Ik hou van het magische gevoel dat licht kan geven zoals je dat in oude schilderijen ook kunt zien. Ik zorg dat het licht doet wat ik wil en ik gebruik het om die speciale sfeer aan mijn foto's te geven die zo herkenbaar is en waarin alle hondenmodellen er altijd prachtig uitzien. 

Ik ben een "Allround" fotograaf, zoals dat heet. Dat betekent dat ik niet alleen gespecialiseerd ben in studio fotografie maar ook op locatie met natuurlijk licht en in actie fotografie. Dat betekent dat ik kwaliteit lever op alle vlakken! Daar streef ik naar en daarin blijf ik mezelf continu op uitdagen en ontwikkelen. 

 

Ik neem altijd ruim tijd voor een hond die op foto sessie komt zodat ik zo goed mogelijk te hond leer kennen en de hond de tijd heeft aan mij en de nieuwe situatie te wennen. Elke hond heeft een eigen karakter en unieke eigenschappen. De menselijke trekjes die we herkennen in een hond. Alle kleine karakter eigenschappen die ons zo verbind met onze hond. Die wil ik vast leggen en uitdrukken in mijn foto's.  

Omdat ik zoveel ontzettend leuke reactie krijg op mijn foto's van honden liefhebbers, van baasjes en van andere geweldige hondenfotografen, ben ik begonnen zelf workshops over fotografie en werkwijze te geven. Mijn workshops gaan uitsluitend over hondenfotografie. Actie, op locatie of de nabewerking in Photoshop. Mijn workshops kenmerken zich door de coachende vorm. Ik help cursisten verder te komen en (nog) beter te worden. 

Ik heb daarnaast een speciale actie workshop ontwikkeld en opgericht genaamd DAFS. Dogs At Full Speed. Deze unieke workshop is helemaal gewijd aan honden fotografie en actie. 

Mijn passie is foto's maken van honden. Foto's die verder gaan dan alleen een foto. Ik maak een kunstwerk voor aan de muur: Ik houd van alle honden en rassen maar ik heb een speciale band met windhonden. Ze raken me diep en inspireren mijn fotografie. 

Ik heb verschillende internationale foto prijzen gewonnen en dat beschouw ik als extra kroon op mijn werk!

Ik hoop dat anderen mijn PhotoArt waarderen en veel plezier beleven aan een gekochte foto of foto sessie en er net zoveel van genieten als ik dat doe tijdens het maken ervan!

.jpg
bottom of page